Vores artikler kan indeholder reklamelinks. Vi er reklamefinansieret og alt indhold skal ses som sponsoreret. På trods af dette, forsøger vi dog at give dig den bedste og mest aktuelle viden omkring emnerne.

Hvad koster det at få slebet gulv?

Hvis du ønsker at forbedre og forny dit gulv, er det værd at undersøge markedet for mulighederne.

Det er svært at sige præcist, hvad det koster at få slibet gulvet, da prisen kan variere afhængigt af en række faktorer. Her er nogle af de vigtigste:

  • Størrelsen på det gulv, der skal afslibes. Jo større gulvet er, desto dyrere bliver det at afslibe det. Men omvendt kan man jo også få større rabat, hvis man har et stort gulv.
  • Typen af gulv, der skal afslibes. Nogle gulvtyper er nemmere at afslibe end andre, så det kan have indflydelse på prisen.
  • Tilstanden af gulvet. Hvis gulvet er meget slidt og har brug for en grundigere afslibning, vil det også blive dyrere.
  • Det firma, der skal afslibe gulvet. Priserne kan variere fra firma til firma, så det kan betale sig at sammenligne priser fra forskellige gulvsliberfirmaer.

Som et gennemsnitligt estimat kan man sige, at det kan koste fra ca. 50-150 kr. pr. kvadratmeter at få afslebet gulvet, men det kan være billigere eller dyrere afhængigt af de ovennævnte faktorer.

For at få en præcis pris, bør du derfor kontakte et gulvsliberfirma og bede om et tilbud. Man kan med stor fordel kontakte flere firmaer og få flere tilbud, da det først tilbud man får, sjældent er det bedste.

Gulvslibningspriser estimat:

Priserne kan variere på tværs af landet. Her er nogle estimater på de forskellige former for gulvafslibning, gulvafhøvling og efterbehandling:

Opgave: Kvadratmeterpris (Estimeret)
Gulvafhøvling inden Gulvafslibning 30-50 DKK
Gulvafslibning uden efterbehandling 70-100 DKK
Gulvafslibning inklusiv 1 x Lud eller Olie 80-120 DKK
Gulvafslibning inklusiv 1 x Lud + 3 x Sæbe 100-140 DKK
Gulvafslibning inklusiv Hvid Lud & Hvid Olie 100-130 DKK
Gulvafslibning inklusiv 2 x Silke klar mat lak 100-130 DKK
Gulvafslibning inklusiv 3 × Silke klar mat lak 110-140 DKK
Afslibning af dørtrin og efterbehandling (Pr. stk) 80-120 DKK
Afslibning af trappetrin og efterbehandling (Pr. trin) 200-300 DKK

Lokalt er godt

Vælg et firma fra dit nærområde. Håndværkere vil fakturere ikke kun for arbejdstimer, men også for kørsel og transport.

Skal gulvet afhøvles først?

Hvis der er dybe ridser, hakker, limrester omkring samlingerne, store ujævnheder eller fernis i gamle plankegulve, er det nødvendigt at høvle gulvet først.

Gulvafhøvling kan være nødvendig for at forberede gulvet til slibning. Her bruger gulvmanden en gulvhøvl med små knive, som kan gå dybt ned i træet. Det er en god idé at lade en fagmand klare opgaven, da man ellers kan risikere at udføre uoprettelig skade på trægulvet.