Vores artikler kan indeholder reklamelinks. Vi er reklamefinansieret og alt indhold skal ses som sponsoreret. På trods af dette, forsøger vi dog at give dig den bedste og mest aktuelle viden omkring emnerne.

Hvad skal du forholde dig til inden at gulvet skal slibes?

Før dit gulv skal slibes, er det en god ide at forberede arbejdsområdet grundigt. Det giver et bedre resultat og en nemmere arbejdsproces. Her er nogle ting du kan overveje, før gulvet skal slibes:

1: Rummet skal ryddes, så vidt muligt

Ryd op i rummet og fjern alle møbler og andre genstande fra gulvet. Dette vil give god plads til at arbejde og undgå, at der kommer slibestøv på tingene. Det som ikke kan fjernes, kan afdækkes med afdækningplast eller -tape.

2: Dæk døre og vinduer

Hvis du ikke vil have at slibestøvet spreder sig til andre dele af huset eller ud på altan eller lign, skal døre og vinduer afdækkes med afdækningsplast og tape.

3: Sørg eventuelt for at du har udstyret i orden

Hvis du selv skal slibe dit gulv, så skal du sørge for at du har den rette slibemaskine og slibepapir til opgaven. Hvis du får en gulvmand til at klare opgaven, kan du selvfølgelig springe denne del over.

4: Ventilation + Belysning

Sørg for at du har ventilation i rummet (Hvis det er muligt). Sørg for at der er så god belysning i rummet, så vidt det er muligt.

5: Sørg for at have det rette sikkerhedsudstyr

Hvis du selv skal slibe dit gulv, er det vigtigt at du har det rette sikkerhedsudstyr som eksempelvis åndedrætsværn.

6: Læg en plan

Hvis du selv skal klare gulvafslibningen, er det en god idé at have en klar plan over processen. Hvis du er erfaren, så ved du selvfølgelig hvordan det skal gøres, men hvis du ikke har den store erfaring, så skal du være 100% sikker på fremgangsmåden, inden du går i gang. Hvis du betaler dig fra arbejdet, kan du selvfølgelig overlade denne del af processen.